Mit láttunk az IFA kiállításon 2024-ben?

(Képek hamarosan, addig ezt a videót nézd meg) Ismét sikerült eljutnunk ide, de ezúttal már tapasztaltabbak voltunk, és nem próbáltunk mindent megnézni, hiszen az elmúlt évek számos ITB és IFA kiállításán megtanultuk, hogy fizikailag lehetetlen mindent végigjárni a világ legnagyobb, 26, többszintes pavilonból álló kiállítóterében. Idén az okosotthon-megoldások és az egészségügyi fejlesztések iránt érdeklődtünk leginkább, így a hatalmas tévéket, hűtőket és hasonlókat kihagytuk. Persze ezek mellett is elhaladtunk, és akadtak érdekes látnivalók.

A nagy német gyártók dominanciája természetesen érezhető volt, de feltűnően sok ázsiai innovációval is találkoztunk, számos olyan cégnévvel, amelyek eddig ismeretlenek voltak számunkra. Ezek között viszont igazán kiváló találatokra is akadtunk.

A hordozható turmix varázsa az IFA-n

Gondoltad volna, hogy valaha szükséged lehet egy hordozható turmixgépre? Valószínűleg nem. De ha szereted a friss gyümölcsös vagy zöldséges italokat, és bosszant, hogy csak frissen élvezhetők, mert különben rétegződnek, akkor ez az eszköz valódi áldás lehet. Mindenesetre én percekig nem értettem a dolgot.

Okos macskavécé

Ez a csodavécé természetesen szagszűrős, és szinte minden extrával fel van vértezve, amit csak egy kreatív ember el tudott képzelni. Még nem komposztálja magában az eredményt, de ez is hasznos lenne. Abban biztos vagyok, hogy nálunk, vidéken, nem lesz rá nagy kereslet.

Masszázságyak tengere

Ha bárhol fájna a testem, biztosan beszereznék egyet, mert lenyűgözőek voltak. Új élmény volt számomra a csúcstechnológiás lábmasszírozó és a teljes testet átmozgató masszázsgép is. Olyannyira elnyerték a tetszésemet, hogy több különböző ágyat és masszírozót is kipróbáltunk. Az áruk pedig annyira lecsökkent, hogy ha jól számolom, mindössze 15 emberi masszázs árából megvásárolható egy ilyen gépi eszköz. Így aki otthon szeretne egyet, mert messze van a masszőr, vagy drágállja, annak érdemes elgondolkodnia rajta.

Ugyanezen a standon egy „white label” automata kávéfőzőt is ki lehetett próbálni, amely olyan fantasztikus cappuccinót készített, és a presszókávéja is olyan kiváló volt, hogy még aznap este kapcsolatba léptünk a gyártóval, hogy megtudjuk, hol lehet beszerezni. Érdemes hozzátenni, hogy a németek kávézási szokásai eltérnek a mieinktől, és ha betérsz egy automata kávéfőzőket árusító boltba, elájulsz az áraktól – a komolyabb gépek sokszor drágábbak, mint egy autó. Az általunk kiválasztott gép viszont nem ebbe a kategóriába tartozik, és mivel Olaszországban is forgalmazzák, biztosak lehetünk abban, hogy a kávé minősége is rendben lesz.

Ez volt az utolsó tikkasztó hétvégi nap idén Berlinben, így egy hatalmas fa árnyékában heverésztünk zárás utánig. 
Érdekes volt ez az IFA is, legközelebb is megyünk.